29 Eylül 2010 Çarşamba

KULİNDAĞ

Riva'ya yakın, Mahmut Şevket Paşa Köyü'nde...


Bol yeşil, bol oksijen, bol böcek...


Çek çekebildiğin kadar fotoğraf...


Herşey ahşap...


Bu koltuk çok popülerdi...



Kahvaltı güzeldi ama harikaydı diyemem:)


Kahvaltı sonrası al eline kahveni, çayını...

Böcek demiştim değil mi?

24 Eylül 2010 Cuma

GANAJ SOSLU BROWNIE


Son günlerin favori brownie tarifi. Çikolata ve tereyağın mükemmel uyumunun en iyi örneklerinden. Tarif Cafe Fernando'dan. Tarifte olmasa da ben içine biraz dövülmüş fındık koydum. Bugüne kadar kim yediyse çok beğendi. İçinde bol çikolata olmasına rağmen üzerine ganaj yapmayı tercih ettim ben.

Ganaj için:

200 gr. krema
100 gr. sütlü çikolata
100 gr. bitter çikolata

Yapılışı: Kremayı küçük bir tencerede ısıtın, kaynamaya başlar başlamaz ocağı kapatın ve doğradığınız çikolataları içine atın. Hafif ılınınca brownienin üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun! Sağlık versin!...

3 Eylül 2010 Cuma

Kitapkolik

Kitapkolik.net i duymayan kalmadı herhalde. Sitede kitapla ilgili herşey var. Tanıtımlar, yorumlar ve röportajlar.Bir de şu an kitap ödüllü bir yarışmaları var. Sitenin linkini facebookta, twitterda veya blogunuzda paylaşırsanız yarışma için çekiliş hakkı kazanıyorsunuz. Buradan buyrun:) İyi şanslar!

2 Eylül 2010 Perşembe

ŞEKERPARE

Dün sabaha karşı pikemi örttüm üstüme. Uyandığımda ilk iş; kapattım ardına kadar açık camları. Çektim çoraplarımı. İnce de bir hırka...Hoşgeldin dedim Eylül'e...


Eylül ayının ilk tarifi de tatlı olsun!...Şekerpare ramazana yakışan tatlardan biri bence. En sevdiğim tatlılardan, kadayıftan sonra. Dayımların iftara geldiği gün tatlı olarak şekerpare tercih etmiştim. Buyrun bu da tarifi:

Malzemeler:

250 gr. un

125 gr. tereyağı (Margarin de kullabilirsiniz:)

75 gr. pudra şekeri

1 yumurta

25 gr. irmik

1 çay kaşığı kabartma tozu

Fındık/Fıstık

Şerbet için: 500 gr. su, 500 gr. toz şeker, çeyrek limonun suyu.

Yapılışı: Bütün malzemeleri eleyerek bir kapta karıştırın. İyice birbirine karışınca hamuru tezgaha alıp, rulo haline getirin. Rulodan eşit büyüklükte parçalar koparıp top haline getirin ve pişireceğiniz kaba dizin. Daha sonra içlerine fındık veya fıstık koyun. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Şekerpareleri fırına attığınız anda bir yandan da şerbeti yapmaya başlayın. Şekerpareler pişene kadar şerbetin altı açık kalsın, kapatmayın. Şekerpareler olunca,  şerbeti hepsine gelecek şekilde gezdirerek dökün. Şerbet de şekerpareler de sıcak olucak! Afiyet olsun! Sağlık versin!